maandag 26 oktober 2009

ECI kaarten




Voorjaarskaarten luidt de naam van dit pakketje, dat ik bij de boekenclub Eci bestelde. Zeer vroeg en tijdig, dacht ik zo. De herfst is nog niet afgelopen en de winter is nog bijlange niet gekomen en toch komen ze al met voorjaarskaarten. ... Maar ze waren zo mooi en de 3D-vellen waren allemaal met orchideeën, mijn lievelingsbloemen en ik kon het dus niet nalaten om de voorbeeldkaarten uit te werken. En ze zijn mooi.... ook al zeg ik het zelf. Ik kan nog wel een reeksje maken met het pakketje. Super!! In alle vormen zijn ze mooi.

vrijdag 16 oktober 2009

Voor de verjaardag van mijn man!

Dit leuke SOL-kaartje heb ik in het holst van de nacht gemaakt! Mijn oogluiken vielen nog net niet toe.
Maar ik had de onderdeeltjes voor de kaart wel in een voorraadje liggen! Samenstellen is dan geen kunst. Het randje is gemaakt met mijn double-do. De uitgevallen stukjes dienden om het klavertje te maken en de snijrand van onder moest maar een lintje vormen.
Het 3D-tje had ik ooit al eens gemaakt en de tekst komt uit een stickervel dat ik groen kleerde met een speciale stift. De Mexicaan komt uit de verpakking van een koekje! (Alles moet dienen bij fantasierijke mensen!)

donderdag 1 oktober 2009

Halloween in zicht!

De vierkante kaart is die Bergkaarten zelf, die als voorbeeldkaart kon gebruikt worden. Surf ook eens naar haar site http://www.bergkaarten.nl/
Ja Halloween nadert met rasse schreden en voor het maandmotief voor de ketting van de irisvouwgroep, is dit het nieuwe patroon ontworpen door Jannie. Vond het zo mooi, dat ik het direct gemaakt heb. Ik heb hem gemaakt met verschillende technieken : de ondergrond zelf met cratch gemaakt, de vouwpapiertjes komen uit briefomslagen en de figuurtjes uit koekjesverpakkingen, de tekst zelf geschreven en het heksenfiguurtje overgenomen uit de modelkaart en ingekleurd. "Misschien wel wat druk, maar echt halloween!" of niet???

En zoals Bergkaarten altijd zegt: "creatieve mensen hebben geen rommel,creatieve mensen hebben overal ideeen liggen.."