maandag 4 januari 2010

Een slapeloze nacht.....

Mensen wat gaat de tijd snel: ik wist niet dat ik zolang al mijn blog niet meer aangevuld had. Niet dat ik geen kaarten gemaakt heb, maar ik heb me veel met kruissteek bezig gehouden en daar heb ik dan ook een andere blog voor aangemaakt.
Na 3 uur woelen in bed en de slaap maar niet te kunnen vatten en eindeloos schapen te hebben geteld, besloot ik dan toch maar op te staan. 4 u in de nacht, buiten vriest het stenen uit de grond, alles is bedekt met een dun laagje witte sneeuw... erg romantisch!
Wat doet een mens dan: ja, kaarten maken of ontwerpen. Bij de appel2 groep loopt momenteel een lintjesketting. Je mag niet zomaar een lintje opkleven... neen, neen je moet er iets mee doen!!!! Zodus.....

Eerst even nadenken en een kladje maken, een beetjes lijntjes uitproberen, uitmeten en tekenen. Toen dacht ik aan de patronen van pareltjes op kaarten en het ontwerp was geboren. Aan de slag dan maar met naald en lint....

Nu worden de gaatjes uit de patroontekening geknipt met een gaatjestang.

Als de gaatjes klaar zijn, wordt er een geel rond lintje schuin doorgeregen zoals bij een halve kruissteek. Dit wordt herhaald: eerst van onder naar boven en dan van boven naar onder. Zo krijg je één rechte schuine lijn. Met de beide uiteinden wordt dan een strikje gevormd.

Na het gele ronde lintje wordt er een donkergroen lintje op dezelfde wijze doorgenaaid.

Eerst worden er vlindertje met gleufjes geponst en daarna wordt er een plat lintje doorgeregen.

Hier dan het resultaat


Natuurlijk kan je de lintjes op een andere manier door de gaatjes halen en dan bekom je ook een ander resultaat. Andere soorten lint geven ook een ander effect!

Wacht maar af tot de kaart echt klaar is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten