donderdag 10 september 2009

De theezakjes-historie

Oude technieken, er begint er eentje mee(filigraan) ..... Een andere krijgt ook nog een ideetje. Er liggen nog massa theezakjes ergens achter in een kast of op een schap. Kunnen we eens geen swap organiseren om de kaartenmakers-lijst een beetje nieuw leven in te blazen??? Juist, de theezakjesswap is geboren.... Op hetzelfde ogenblik laat Jannie op de appel en een ei -2 haar overvolle doos met zakjes zien en ook daar is veel reactie op, want iedereen heeft nog wel ergens zo'n voorraadje liggen.
Ik, ja ik ook.... eens rommelen.... een wijnkistje vol, maar ik had er toch ook met paarden op. Wacht eens even, die zaten in een doos en ja hoor, na wat rondkijken is de doos terecht. En de boekjes met patroontjes. Dat is niet moeilijk, die zitten in "mijn knutselbibliotheek-box". Had ik ook weer geen metalen malletjes in alle maten??? Die had de vriend van mijn man toch voor mij gemaakt??? Waar zouden die verzeild zijn ? Even alle laadjes opentrekken en daar verschijnen de stukjes metaal, precies op maat - geen halve mm fout op de vierkantjes. Gemaakt door een vakman!! Nu nog een snijmes en de gepaste theezakjes en we kunnen aan de slag!
De boekjes inkijken, ja dat lijkt iets en de theezakjes, dat is geen probleem. Keuze genoeg...
Van al dat gezoek in die theezakjesvoorraad krijg ik waarrempel dorst. Wonderlijk hoe goed je de thee nog kan ruiken: framboos, braam, citrus, vanille, echte thee..... Heerlijk, vlug eerst een tasje thee zetten en dan aan de slag..... want ik heb me opgegeven voor de swap en dus moeten er 3 kaarten gemaakt worden.

Eentje is er al klaar, maar dat laat ik lekker nog niet zien. Dat is met theezakjes verwerkt als patchwork! Mooi, maar die kaart wordt later gebruikt als SOL-kaart. Daarna zet ik ze ook op mijn blog! Dus dat wordt een verrassing!!

Eerst even wat andere figuurtjes uitproberen!!!


Mooi patroontje van een kerstkrans. Nu een leuk zakje vinden. Hier zie, eentje met bessen. Kan best een aardig resultaat geven. Ziet er niet zo moeilijk uit en na enig knip- en vouwwerk krijg ik dit niet onaardig kransje. Nu de afwerking nog, maar dat is voor later. Ga eerst even wat figuurtjes maken. De afwerking kan nog altijd!
Oh, leuke theezakjes met appelsientjes, daar moet iets mee te doen zijn! Eens kijken naar de patroontjes, ja dat is het! Even knippen, vouwen, plooien...... in elkaar schuiven en lijmen. Bah, dat kleeft zo en... maar.....niet het resultaat uit het boekje. Een groot gat binnenin de figuur. Dat kan toch niet, even terug uit elkaar halen. Maar oh wee, dat lukt niet meer! Krijg ik dus een andere figuur, ook wel leuk, zal deze dus zo maar gebruiken of in de prullemand deponeren? Een nieuwe eigen creatie!!!!


Zullen we maar een nieuwe poging ondernemen met andere theezakjes?? Haha, ik heb het gezien! Had de figuurtjes niet goed in elkaar geschoven. Ha, die domme Belgen zou mijn vriendin zeggen.....

Tweede poging ondernemen met andere theezakjes. En zou het dit keer goed gaan ????


Yes! Eindelijk toch het gewenste resultaat of toch bijna helemaal. Ja, het gaatje is inderdaad nog niet helemaal weg, maar het ziet er goed uit! Dat is goed op te lossen met een sterretje of niet ?


Dit kan nog beter! Maar dat is voor een volgende keer....... Zal ik nog een figuurtje maken? Ja hoor met theezakjes van frambozen. Oh, dit is een prachtige figuur. Vol goeie moed begin ik eraan, maar............... grrr, het wil niet lukken..... moed niet opgeven!!!!!!!!!!!! (wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten